█║│█│║▌║│█║║▌║
Aminlea Vamp Official Blog .
I'm tired of being just friend with someone that I want to be together with.

14 November 2012

Benci pun boleh jadi sayang kan ?

"Eh,hang ajak dia ka ? Bukan dulu hangpa tak rapat ka ?I mean macam dulu, hang yang tak suka dia sangat-sangat . "



Okay.Ni la masalahnya. I admitted memang dulu aku ada seorang kawan yang memang aku tak sangka boleh jadi rapat. Nama dia A ( bukan nama sebenar lah cek oii ) . Dulu aku selalu mengadu kat bestfriend aku yang aku annoyed sangat dengan dia. Rasa memang tak boleh go langsung. But then, aku tak fikir yang nothing is impossible. Allah tu Maha Adil. So aku pun start kenal dengan dia and she was quite okay. Not bad la. We can get long and she is so supportive .And aku pun dah boleh get long dengan dia. Tapi dulukan aku pernah mengadu pasal dia kat bestfriend aku kan ? So sampai sekarang depa semua rasa annoyed dengan dia. Maybe they all didn't get any chances to know her. And now they all was like " Aku tak boleh blah la dengan A tu" "Tak payah la ajak dia" "Ish,aku tak suka la dia ada" . Kadang-kadang kesian jugak. Kesian kat si A. Dia mangsa keadaan . Eventhough aku pernah perbetulkan persepsi depa ni terhadap si A. Tapi depa ni still tak boleh get long. Ya, kalau aku ada kat tempat depa pun aku rasa tak best bila lepak dengan orang yang kita tak suka ,kan ? Kesian bila kita dah tahu orang tu tak suka dia,tapi kita kena buat-buat tak tahu sebab nak jaga dua-dua belah pihak. Ok ,aku dengan A bukan la rapat sangat macam BFF gitu. cuma kawan. Kawan nak merepek, kawan nak gelak sama-sama, kawan nak melepak sama-sama. Aku seronok kawan dengan dia. Sometimes aku pun rasa annoying juga dengan si A ni. Tapi bila dah dewasa sikit ni, diri aku dah boleh terima kekurangan orang lain. Aku boleh terima diri orang lain. Kalau memang itu lah diri depa,buat apa depa nak pura-pura and jadi diri orang lain bila berhadapan dengan kita kan ? Biarkan depa jadi diri depa. Tak hipokrit. :) So kesimpulannya, aku just nak bagitau. Tak mustahil benda yang kita tak sangka akan jadi, akan jadi kat kita. Tak faham ? Take your time and think about it. Aku ingat lagi pesan mama : " Jangan benci sangat kat orang tu,nanti benci tu bertukar jadi sayang" . So before hangpa judge orang, kenali la depa tu. Jangan suka-suka membuat persepsi terhadap orang lain :D